top of page
Rebozo sluitingsritueel doula Mijke Zuidhorn Groningen

Rebozo

Sluitingsritueel

Tijdens je zwangerschap en de geboorte opent je lichaam om je kind de ruimte te geven. Na de bevalling ga je stapje voor stapje weer sluiten. Je lichaam wordt weer sterker en meer van jou. Na de kraamweken word je weer actiever en leef je weer mee met het normale ritme. Een Rebozo Sluitingsritueel helpt je de overgang te maken van open naar weer dicht. Zodat je als moeder met beide benen op de grond staat. Het is ook een helend ritueel, een manier om de bevalling te verwerken.

sluiten

&

delen

inhoud sluitingsritueel

Het sluitingsritueel duurt ongeveer 3 uur. Het begint met een kopje thee, lekkers en jouw geboorteverhaal, daarna volgt een massage van het hele lichaam, een warm bad, het opwarmen onder dekens en daarna het sluiten met de doeken in 7 fases. Het zal je een erg diepe ontspanning geven en je helpen met de overgang naar het 'normale' leven. 

 

Het sluiten kan plaats vinden vanaf ongeveer 8 weken na de geboorte. Het ritueel wordt uitgevoerd door twee mensen. Je partner, vriendin, moeder of een andere doula werkt dan met mij samen.

 

Het ritueel biedt ook ondersteuning bij het verwerken van het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte.

 

Ik vertel je er graag meer over als je geïnteresseerd bent.

Rebozo Sluitingsritueel doula Groningen Zuidhorn
bottom of page