top of page
Geboorte foto's-63.jpg

Doula 

Een doula huur je in als je vertrouwde begeleider tijdens één van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. Ze is onderdeel van jouw zelf gekozen geboorteteam, naast de verloskundige of gynaecoloog. Ze geeft geen medische, maar continue fysieke en emotionele ondersteuning op het moment dat het ertoe doet. Zodat jij kan bevallen op jouw manier. Zodat je partner bij jou kan zijn.

Ik geloof dat het mogelijk is om trots te zijn op elke geboorte, ongeacht hoe die verlopen is. Thuis of in het ziekenhuis. Met of zonder medische ondersteuning. Dat kan als je je gehoord hebt gevoeld en daadwerkelijk achter de keuzes stond die je tijdens het geboorteproces maakte. Dat kan als je de regie op je hebt genomen.

Laten we er samen voor zorgen dat je de bevalling kan beleven in plaats van overleven. Dat er ruimte is voor liefde en vertrouwen!

Ik maak graag met je kennis. 

aanwezig

&

bevestigend

de begeleiding

Als doula maak ik vrijblijvend kennis met jou en je partner bij ongeveer 20 weken zwangerschap.

Vanaf het begin ga ik ervan uit dat jij weet wat nodig is voor jou en je baby: dat is iets oers, wat wij vrouwen hebben! Tijdens de maanden die volgen zorg ik ervoor dat jij je bewust wordt van die kennis: van jouw keuzes, van jouw lijf, van jouw vaardigheden. En dat je leert het toe te passen. Ook bespreken we je eventuele angsten en onzekerheden. Wat je niet weet, daar geef ik informatie over of ik laat het je voelen. Dan kan jij weer kiezen of dat bij je past. Zo neem je de regie van jullie geboorte op je. Dit geeft je enorm veel vertrouwen en kracht. En de ruimte om tijdens de bevalling los te laten.

 

Tijdens de geboorte komt alles samen en weet je precies wat je moet doen. Ik ondersteun je als het nodig is door een massage, een ademoefening, door je partner handvatten te geven. Of door de verloskundige te vragen jou nog een keer uit te leggen wat er gebeurt. Of door er gewoon te zijn. Vanaf de eerste weeën.  

 

Ook na de geboorte ben ik er om ervoor te zorgen dat de eerste momenten samen verlopen zoals jullie willen.

 

Alles bij elkaar geeft de begeleiding je eigen-wijsheid om om te gaan met onverwachte veranderingen tijdens de geboorte. Want die zal hoe dan ook anders lopen dan je verwacht. En als je het toch even niet meer weet ben ik er om je te herinneren aan jouw wensen en jouw kracht. Met een open hart en beide benen stevig op de grond. Je voelt je gehoord, gezien en gesteund.

Doula bevallingscoach zachte geboorte Zuidhorn Groningen
bottom of page