top of page
workshop geboorteplan geboortewensen zwanger doula zuidhorn groningen

Workshop Geboorteplan

Tijdens deze workshop ga je bezig met het creëren van overzicht. We werken aan kennis over jouw angsten en mogelijke medische ingrepen tijdens de bevalling. En we gaan diep in op het vertrouwen op je eigen lijf en kunnen. Aan het eind van de workshop heb je een realistische verwachting van jullie geboorte en heb je je persoonlijke behoeften op een rij.

vastleggen

&

loslaten

inhoud workshop

Het maken van een geboorteplan is een manier om je te informeren over al je keuzes rondom de geboorte. Je schrijft jouw voorkeuren op, zodat iedereen om jou heen weet hoe jij graag wilt bevallen.

 

Er is steeds meer aandacht voor de invloed van een negatieve bevallingservaring op de periode na de geboorte. Het percentage vrouwen dat de bevalling als traumatisch ervaart is helaas hoog. Uit studies blijkt dat het grootste deel van deze vrouwen de bevalling zo ervaren heeft door gebrek aan of verlies van controle tijdens de geboorte.

 

De kennis van medische ingrepen, gecombineerd met het vertrouwen in jouw lijf en kunnen, geeft je een realistische verwachting van de geboorte en gezonde controle. En dat zal je nog meer vertrouwen geven.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de meeste vrouwen (én partners) na het schrijven van het plan veel beter in staat zijn te ontspannen, los te laten en ‘open minded’ de bevalling in te gaan. Juist omdat je weet waar je aan toe bent, ben je in staat flexibeler om te gaan met een bevalling die eventueel anders gaat dan je had gewild. Het helpt je de regie te behouden op het moment dat jij je het kwetsbaarst voelt. Daardoor zal je later met trots terug kijkt op de geboorte van je kindje, hóe de bevalling dan ook is gegaan.

En hóe leuk is het om bezig te zijn met de geboorte van je kindje! 

Boek hier de workshop

geboorteplan workshop geboortewensen zwanger doula zuidhorn groningen
bottom of page