top of page
Mijke Stallinga Doula Zwangerschapsyoga Groningen Zuidhorn Zwangerschapscursus

Over Mijke

Mijke Stallinga is doula, dans- en yogadocent en geeft zwangerschapscursussen. Met haar brede lach en nuchtere kijk op het leven steunt ze vrouwen en hun partners in het proces van zwangerschap, geboorte en herstel daarvan.

 

Logo_mijke.png

‘Elke geboorte is magisch en ik vind het een voorrecht er deel van uit te maken. En om de vrouw te herinneren aan dat zij het echt zelf kan en doet. Hoe de geboorte ook loopt, je kunt er altijd zelfvertrouwen uit halen. Dat valt of staat met je geloof in je eigen kracht. Ik wil vrouwen helpen dat te voelen.‘ 

 

foto3 websiteS.jpg
Doula Mijke zwangerschapscoach zwangerschapscursus Groningen Zuidhorn

‘Een zwangere wordt in Nederland begeleid door een verloskundige die zij zelf benadert of door een verloskundig team in het ziekenhuis als dat nodig is. Een prachtig medisch systeem waar we blij mee mogen zijn. Naast het medische gedeelte, wil ik ouders graag emotioneel en fysiek begeleiden tijdens de zwangerschap en bevalling. Mijn begeleiding is het verschil tussen een bevalling óverleven en een bevalling béleven. En kan het verschil zijn tussen een helende ervaring en een ervaring die vrouwen verdrietig of beschadigd achter kan laten.

 

‘Het heeft even geduurd voor ik me veilig voelde bij mezelf en wist dat ik mijn lichaam altijd kan vertrouwen. En dat zie ik terug bij andere vrouwen zoals ik. We hebben geleerd te analyseren, na te denken, boeken te lezen. We zijn slim, we wegen zaken af en we vertrouwen op artsen. Dat vertrouwen is goed en kennis is ook belangrijk, maar het hoort te starten bij vertrouwen in jezelf en je eigen lichaam.  

We horen het vaker, maar het is echt waar: we kunnen echt alles tegelijk hebben. Je kunt je intuïtie vertrouwen én je gezond verstand laten spreken. Vertrouwen op je lichaam én je verloskundige zijn of haar werk laten doen. Regie pakken op jullie geboorte én veilig leven geven. Hoe mooi is dat! 

bottom of page